– Zweden, Småland en Krönobergs län –

Zweden ligt in het noorden van Europa en grenst aan Finland, Noorwegen en wordt omgeven door het water van de Oostzee, de Botanische Golf, Kattegat en Skagerrak. In de Oostzee liggen de eilanden Öland en Gotland die ook bij Zweden horen. De hoofdstad en tevens de grootste stad is Stockholm.

Zweden is het grootste land van Scandinavië en is 11 keer groter dan Nederland en 15 keer groter dan België. Zweden bestaat voor een groot gedeelte uit uitgestrekte naaldbossen en Zweden bevat zo’n 96.000 meren. Zweden wordt opgedeeld in 3 landsdelen die samen weer onderverdeeld worden in 25 provincies. Het Elmehus ligt in de provincie Krönobergs län, in Småland.

Elmehus reserveren?

Dat kan via onderstaande button.

Het weer

– Småland –

Småland bestaat voor een groot deel uit bos. Zo’n 50% van het oppervlak bestaat uit bos en ongeveer 14% bestaat uit landbouwgrond. Het grootste deel van de grond in Småland is onvruchtbaar en op veel plaatsen is de bodem bezaaid met stenen. Småland is een van de landschappen met de meeste meren in Zweden. Het grootste meer dat geheel in Småland ligt is het 184 km² grote Bolmen. Een groot deel van het noorden van Småland is deel van het zuid Zweedse hoogland. De 377 meter hoge heuvel Tomtabacken is het hoogste punt van Småland.

  • Tomtabacken, Småland

– Krönobergs län –

Kronobergs län is een provincie in het zuidoosten van Zweden. De hoofdstad is Växjö. De oppervlakte bedraagt 8458 km², wat 2,1% van de totale oppervlakte van het land is. In 2005 telde Kronobergs län 178.443 inwoners. In Kronobergs län liggen de volgende gemeenten.

En dan zijn we bijna ingezoomd op het Elmehus dat staat in de plaats Älmehult of Elmehult  in de gemeente Tingsryd dat een oppervlakte heeft van 1213,0 km² waarvan 163,6 km² uit water bestaat. In 2012 telde de gemeente Tingsryd 12.194 inwoners wat neerkomt op 12 inw./km².

© Copyright - Het Elmehus